Aktualitātes › Atklāta vēstule LR Saeimas priekšsēdētājai par situāciju veselības aprūpes nozarē

16/01/2020

Nacionālo māsu un vecmāšu asociāciju Eiropas foruma (EFNNMA) priekšsēdētāja un Krievijas Māsu asociācijas prezidente Valentīna Sarkisova  ir nosūtījusi atklātu vēstuli Latvijas Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei ar aicinājumu pildīt solījumus par darba apstākļu uzlabošanu un atalgojuma paaugstināšanu ārstiem, vecmātēm, māsām un citiem veselības aprūpes darbiniekiem.

“Latvijas Māsu asociācijas prezidente Dita Raiska ir novērtēta un cienīta vadītāja Eiropā un globāli. D.Raiskas kundze ir spēcīgs aizstāvis māsām un veselības aprūpes darbiniekiem, kā arī visas Latvijas cilvēku veselības aprūpes kvalitātei un pacientu drošībai. EFNNMA atbalsta D.Raiskas  kundzi viņas darbā.”

“Mēs esam nobažījušies par māsu, vecmāšu un ārstu sliktajiem darba apstākļiem Latvijā. Zemais atalgojums jau sen raksturo veselības aprūpes darbinieku situāciju Latvijā, piespiežot māsas, vecmātes un ārstus doties prom no valsts un atstājot iedzīvotājus bez veselības aprūpes nodrošināšanas, kas palielina Latvijā palikušo māsu darba apjomu un nodara lielu ļaunumu viņu veselībai un labklājībai.”

Tālāk tekstā aicinām iepazīties ar pilnu vēstules tekstu.