Aktualitātes › PPar zāļu sastāva maiņu Solu-Medrol 40 mg (lactose free)

31/10/2020

Vēlamies Jūs informēt, ka Pfizer Europe MA EEIG ir mainījis zāļu sastāvu zālēm Solu-Medrol (metilprednizolona nātrija sukcināts) 40 mg pulveris un šķīdinātājs injekciju šķīduma pagatavošanai uz sastāvu bez laktozes, kurā laktoze tiek aizstāta ar saharozi.

Šo zāļu formas nomaiņu pieprasīja EMA Farmakovigilances riska izvērtēšanas komiteja (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee – PRAC) pēc tam, kad saņēma ziņojumus par smagām alerģiskām reakcijām pacientiem, kuriem ir alerģija pret govs piena proteīniem un kuriem intravenozi vai intramuskulāri ievadīja 40 mg un 20 mg metilprednizolona zāļu vienības, kas saturēja liellopu izcelsmes laktozi, un šī prasība attiecas uz visiem šādu zāļu reģistrācijas apliecību īpašniekiem.

Pfizer pārtrauks izplatīt zāles, kas satur laktozi, no 2020. gada 31. decembra.

Pilnu informatīvas vēstules tekstu par zāļu sastāva maiņu Solu-Medrol (metilprednizolona nātrija sukcināts) 40 mg pulveris un šķīdinātājs injekciju šķīduma pagatavošanai, nomainot laktozi saturošas zāles uz zālēm bez laktozes, lūdzu skatīt pielikumā:Solu Medrol 40 mg info letter_lactose free