Aktualitātes › Atklāta akcija “Meklējam sirdsmāsiņu”

13/11/2019

Šogad, laika posmā no 2019. gada 12. novembra līdz 31.decembrim, Bērnu klīniskā universitātes slimnīcā (BKUS) norisināsies akcija “Meklējam sirdsmāsiņu”. Akcijas mērķis ir pievērst uzmanību medmāsu darbam, izteikt novērtējumu, kā arī veicināt māsu profesijas prestižu.

Jau 11 gadus akciju “Meklējam sirsmāsiņu” organizē Rietumu Bankas labdarības fonds un šogad, atzīmējot Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas 120 gadu jubileju, akcijā piedalīsies visas BKUS medicīnas māsas. Ikviens esošais vai bijušais slimnīcas pacients vai pacienta tuvinieki tiek aicināti pieteikt savu “sirdsmāsiņu” aizpildot akcijas anketu slimnīcā uz vietas vai elektroniski.

Akcijas patronese, Valsts prezidenta kundze, Andra Levite: “Man ir gods atklāt akciju “Meklējam sirdsmāsiņu”, kas notiek jau vienpadsmit gadu. Šonedēļ daudz runā par varonību un lieto militārus jēdzienus, kas man ir sveši. Bet, runājot par māsiņām un sirdsmāsiņām, varu teikt, ka viņas ir frontes priekšplānā. Viņas ir pirmās, kas iet pie pacienta, kad tam naktī kas sāp. Viņas ir pirmās, kas mierina vecākus, kuri ir saņēmuši bērna diagnozi. Arī ķirurgs atzītu, ka bez māsiņas operēt ir daudz grūtāk kā ar zinošu un profesionālu māsiņu palīdzību. Sirsnīgs jums paldies!”

Pieteikumu apkopošanas rezultātā tiks noskaidrotas 20 sirdsmāsiņas, kuras saņems Rietumu Bankas Labdarības fonda naudas prēmiju 1000 eiro apmērā, ieskaitot nodokli.

“Katru gadu, organizējot šo akciju, pārliecināmies, cik ļoti svarīgs ir medmāsu darbs gan esot nenovērtējam atbalstam ārstiem, gan arī pacientiem, jo tieši medmāsas ir tās, kuras ikdienā pacientus aprūpē. Rūpīga pieeja, īstenojot ārsta nozīmētās manipulācijas un sirsnīgs atbalsts, ir svarīgākie elementi, lai pacients pēc iespējas ātrāk un veiksmīgāk izveseļotos. Ar akcijas palīdzību mums ir svarīgi aktualizēt šīs profesijas nozīmīgumu, novērtēt to un pateikt ikvienai medicīnas māsai – sirsnīgu paldies. Šo profesiju pārstāvji nenoliedzami ir cilvēki ar lielu sirds siltumu,” saka Inga Šīna, Rietumu Bankas Labdarības fonda Valdes priekšsēdētāja.

Foto: BKUS