Aktualitātes › Atskats uz Latvijas Māsu asociācijas kopsapulci

22/03/2019

Šī gada 16.martā Latvijas Universitātes zinātņu mājā notika Latvijas Māsu asociācijas kopsapulce, kurā biedrības valde atskatījās uz aizvadītajos četros gados paveikto, dalījās ar nākotnes vīziju un arī pateicās gan apvienībām, gan arī māsām un sadarbības partneriem par veiksmīgu sadarbību un atbalstu.

Diemžēl plānotās Latvijas Māsu asociācijas valdes, Revīzijas komisijas un Ētikas komitejas pārvēlēšanas kvoruma trūkuma dēļ nevarēja notikt, tāpēc nākamā biedru kopsapulce notiks šogad 11.aprīlī.

Pēdējie četri gadi ir bijuši ļoti darbīgi un intensīvi. Kā aktīvākās apvienības, organizējot dažādas konferences, seminārus un citus pasākumus un arī ņemot vērā biedru skaitu, ir bijušas Garīgās veselības aprūpes māsu (2019.gadā – 405 biedri) un Bērnu aprūpes māsu apvienības (2019.gadā – 215 biedri), Ambulatorās aprūpes māsu apvienība, Operāciju māsu apvienība un Anestēzijas, intensīvās un neatliekamās aprūpes māsu apvienība.

2011.gadā LMa bija 11, bet uz šo brīdi ir 15 apvienības. Pēdējo četru gadu laikā LMa ir pievienojušās 4 jaunas apvienības – Māsu vadītāju apvienība, Ambulatorās aprūpes māsu apvienība, Fizikālās un rehabilitācijas medicīnas māsu apvienība un Nieru aizstājterapijas un nefroloģiskās aprūpes māsu apvienība.

Pārskata konferences laikā katrs Latvijas Māsu asociācijas valdes loceklis aktualizēja aktuālākos darbības virzienus, kā piemēram,  2015. gada jaunās LMa komandas darbības sākums, organizācijas iekšējo normatīvo aktu stiprināšana  šeit , valsts deleģētā funkcija – sertifikācijas process šeit,   māsas profesijas reforma  šeit  , māsas profesijas prestiža nozīme ‘‘MĀSA – zina, domā, dara!”, organizācijas iesaiste  māsu atalgojumu jautājumos šeit ,ieskats organizācijas  saliedēšanas pasākumos,  kuri paveikti 2015.  -2019. gada periodā .

Māsu aptaujas apkopojums šeit

Lai varētu virzīt un attīstīt idejas un īstenot reformas veselības aprūpes nozarē, kā arī stiprināt māsas profesiju, ir nepieciešama sadarbība un aktīva līdzdarbība no ikvienas māsas. “Viens nav karotājs,” uzsvēra LMa prezidente Dita Raiska.

Uz tikšanos 11.aprīlī!  Detalizētāka informācija sekos.