Aktualitātes › Atvērta pieteikšanās 2018.gada HOPE pieredzes apmaiņas programmai

06/09/2017

Eiropas slimnīcu un veselības aprūpes asociācija (European Hospital and Healthcare Federation – HOPE) jau 37.reizi organizē Pieredzes apmaiņas programmu. 2018.gada programmas norises laiks no 7. maija līdz 5. jūnijam un noslēgsies ar visiem dalībniekiem kopīgu konferenci, kas norisināsies no 3. līdz 5. jūnijam Stokholmā.

Šī četru nedēļu programma paredzēta veselības aprūpes profesionāļiem ar vismaz trīs gadu darba pieredzi un vadītāja pienākumiem. Programmas dalībniekiem ir iespēja gūt pieredzi par veselības aprūpes sistēmu, dažādu profilu ārstniecības un aprūpes pakalpojumu nodrošināšanu, vadības procesiem, struktūru un darba organizācijas veidiem kādā no Eiropas Savienības dalībvalstīm.

2018. gada pieredzes apmaiņas programmas vadošā tēma ir „Veselības aprūpes kvalitātes pilnveidošana caur pacientu pieredzi un kompetencēm. Vai esam tam gatavi?” (Improving the quality of healthcare using the experiences and competencies of patients: Are we ready?).

Pieteikties dalībai programmā var līdz 2017.gada 31.oktobrim pie programmas koordinatores dr.Evijas Palčejas, VSIA „Bērnu klīniskā universitātes slimnīca” pacientu drošības sistēmas vadītājas, tālr.: 67064924 vai 22841605; e-pasts: evija.palceja@bkus.lv

Dalībniekus uzņemošā organizācija nodrošina bezmaksas naktsmītni un ēdināšanu par brīvu vai pieņemamām cenām. Dalībniekam (dalībnieka organizācijai) jāsedz ceļa izdevumi un reģistrācijas maksa noslēguma konferencei aptuveni 300 EUR.

Īpašs aicinājums ir pieteikties slimnīcām, kuras būtu ieinteresētas programmas ietvaros uzņemt citu valstu dalībniekus un darboties kā host hospital.

Papildu informācija – pie programmas koordinatores E.Palčejas, kā arī HOPE mājas lapā.

Īpašs paldies pagājušajā gadā dalībniekus uzņemošajām slimnīcām: Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai, Paula Stradiņa klīniskajai universitātes slimnīcai, Vidzemes reģionālajai slimnīcai, Liepājas reģionālajai slimnīcai un Strenču psihoneiroloģiskajai slimnīcai.

Dažas atziņas un paldies Jums, kuri piedalījās, no 2017.gadā uzņemtajiem ārvalstu kolēģiem:

Jis Vellenga (Nīderlande): “…we got the opportunity to speak with various people about innovations and daily work in hospital care. Very interesting days! The organisation was well prepared and took the time to discuss various topics.”

Margarete Karlin (Austrija): “My general summary is that Latvian hospitals are showing many innovative approaches and despite a shortage of staff and a very tight budget in health system are many innovative things done. That shows innovation is not depending on much money in every case. The employees, with whom I was talking during my stay in Latvia, were highly motivated and I reckon that is the main reason why Latvian hospitals seem so innovative and creative. In my host country Latvia I did not find a thing to add to the programme. The perfect organisation, warm welcome and various suggestions for the free time did not leave place for any additional comments.”

Melanie Waitz (Vācija): “Thank you very much for the great time in Latvia. It was an unique experience for me to participate in the HOPE programme. Thank you so much for the good discussions and the fantastic organization!”

Victor Fradejas (Spānija): “The programme was very well organized and I did not miss anything.”

Uz tikšanos un sadarbību nākamā gada programmā!