Aktualitātes › Konference “HIV/AIDS medicīniskie, tiesiskie un sociāli politiskie aspekti”

11/10/2018

Aicinām Jūs piedalīties konferencē “HIV/AIDS medicīniskie, tiesiskie un sociāli politiskie aspekti”, kas veltīta vienai no mūsdienu aktuālākajām veselības aprūpes un sabiedrības problēmām, un tiek organizēta Pasaules HIV/AIDS dienas ietvaros, šī gada 1. decembrī.

Šī gada konferencē pievērsīsimies agrāk neskartiem jautājumiem:
– par HIV/AIDS norisi konkrētam pacientam daudzu gadu garumā, situācijas vērtējumu ārsta un pacienta acīm, par problēmām, risinājumiem un perspektīvu;
– par seksuālās orientācijas veidošanās aspektiem;
– par īpatnībām ķirurga, gastroenterologa, psihiatra un pataloganatoma praksē HIV/AIDS kontekstā.

Pirmo reizi būs iespēja uzklausīt speciālistu viedokli par infekcijas slimību, it īpaši HIV/AIDS, sociāli politisko nozīmīgumu pasaules sabiedrības attīstībā. Īpaša vieta konferencē paredzēta HIV kontekstiem ar bērnu praksi. Savukārt par stigmatizācijas jautājumiem dalīsies domās pieredzējusi kapelāne.

Ir iespēja iepriekš iesūtīt Jūs interesējošos jautājumus (e-pasts: Kristine.Seinovska@rsu.lv) apspriešanai un diskusijai, kuru vadīs pieredzējuši nozares speciālisti.
Konferences laikā varēs apskatīt izstādi “Sieviete. Bērns. HIV”, bet dienas vakarā Anglikāņu baznīcā baudīt koncertu ar nosaukumu “HIV. Viņš? Viņa? Mēs!”

Reģistrēšanās konferencei notiek elektroniski šeit

Dalības maksa -12 EUR.
RSU studentiem un rezidentiem (uzrādot studējošā apliecību) – bezmaksas
Reģistrācija obligāta
Samaksa jāveic ar bankas pārskaitījumu uz kontu

Nodibinājums “Eglītes fonds”, reģ.Nr.40003580553 AS “SEB banka”, konts: LV67UNLA0050019649905 Ar norādi “RSU HIV/AIDS” Konferences neapmeklēšanas gadījumā dalības maksa netiek atmaksāta.
– izstāde un koncerts bez maksas
Par dalību konferencē ārstniecības personām tiks piešķirti 8 tālākizglītības punkti
par piedalīšanos tematiskajā diskusijā   1,5 tālākizglītības punkti.
Sertifikātus izsniedz tikai konferences dienā.
Konferences programma šeit

Konferences orgkomitejas vadītāja,
RSU profesore, Infektoloģijas un dermatoloģijas katedras vadītāja,
LZA korespondētājlocekle Ludmila Vīksna