Aktualitātes › Latvijas Māsu asociācijas BIĻETENS 07.-09.2019

15/10/2019

14. un 15. augustā tika aizvadītas iedvesmas, dzīves spēka, harmonijas un piedzīvojumu piepildītas dienas Vasaras nometnē māsām, piedzīvojot pārvērtības, iegūstot jaunas emocijas, draugus un bagātīgas atmiņas.

Jūlijs

➢ Turpinās darbs pie Ziemeļamerikas aprūpes diagnostikas asociācijas grāmatas “Nursing Diagnoses Definition and Classification 2018.-2020.” izdošanas.

Augusts

➢ 07.08. bija pirmā tikšanās Vecmāšu un māsu gada darba grupai, kuru veido sadarbības partneri un pārstāvji no Veselības ministrijas, Latvijas Māsu asociācijas, Latvijas Vecmāšu asociācijas, Latvijas Universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, medicīnas koledžām. Tiek sastādīts aktivitāšu plāns 2020. gadam. Pasākumu plāns tiks publicēts šī gada decembra sākumā.

➢ 29.08. Galvenās māsas piedalījās supervīzijā, kas sniedza konsultatīvu atbalstu profesionālās darbības jautājumos.

Septembris

➢ Aktivitātes par atalgojumu.

➢04.09. TVNET, medicine.lv Arī Māsu asociācija ceļ trauksmi par zemā atalgojuma radītajām sekām uz cilvēkresursu nodrošinājumu

➢04.09. NRA Arī medmāsas ceļ trauksmi – mazo algu dēļ darbinieku krīze arī šajā profesijā

➢04.09. Dienas Bizness Zaudējam simtiem māsu gadā; nozare balstās uz entuziastiem

➢05.09. žurnāls Ir, Latvijas Avīze, Dienas Bizness, Veselam.lv, ekonomika.lv Zaudējam simtiem medicīnas māsu gadā, nozare balstās uz entuziastiem

➢05.09. TV24, raidījums Nākotnes medicīna Medmāsas neaizstājamā loma medicīnā

➢13.09. TV3 ziņas “Jūs esat gatavi pieņemt kompromisa budžetu uz savas tautas rēķina,” medmāsa bar ministrus par solītā algu pielikuma pārkāpšanu

➢13.09. LTV1 Panorāma Mums ir jāpārstāj klusēt un baidīties

➢13.09. LSM.LV – Valdība vienojas prioritārajiem pasākumiem nākamgad atvēlēt 192,4 miljonus eiro

➢18.09. LTV1, raidījums Tieša runa Kā risināt speciālistu trūkumu veselības aprūpē?

➢21.09. TV3 ziņas Medicīnas darbiniekiem un ministrijai vēl ļoti dažādi viedokļi par pareizāko algu palielināšanas veidu

➢ 20.09. norisinājās konference “Ceļš uz jauno māsu laikmetu”, kurā tika apskatīti jautājumi par māsas profesijas reformu, vadlīnijām māsu praksē, ētiskajiem aspektiem māsu praksē, motivāciju strādāt, viedajām tehnoloģijām, dažādu paaudžu darbu komandā, LEAN pieeju un nomoda kraniotomiju.

14.11. plānota kopsapulce sakarā ar statūtu grozījumiem un citiem jautājumiem.