Aktualitātes › Ministru kabinets uz Saeimu virzīs Iekšlietu ministrijas sagatavoto likumprojektu Ukrainas civiliedzīvotāju atbalstam

01/03/2022

Likumprojektā paredzēts regulējums tam, lai Ukrainas civiliedzīvotāji varētu strādāt izglītības un ārstniecības jomās.

1. martā Ministru kabinets atbalstīja iesniegšanai izskatīšanai Saeimā Iekšlietu ministrijas sagatavoto likumprojektu “Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likums”. Likumprojekta mērķis ir sniegt atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri izceļo no Ukrainas vai kuri nevar atgriezties Ukrainā saistībā ar Krievijas Federācijas izraisīto karu, kā arī sniegt vispārēju atbalstu Ukrainas sabiedrībai. Plānots, ka likumā paredzētais atbalsts tiks sniegts šī bruņotā konflikta norises laikā. Ar likumprojektu netiks atcelta vai mainīta patvēruma pieteikšanas un izskatīšanas procedūra, bet gan noteikts papildu mehānisms, kā Ukrainas iedzīvotāji varēs ātri saņemt atbalstu, kā arī uzturēšanās un darba tiesības Latvijā.

Vairāk informācijas lasīt ŠEIT.