Aktualitātes › Pētījums par COVID-19 pandēmiju, individuālo aizsardzības līdzekļu lietošanu un galvassāpēm

12/02/2021

Sadarbībā ar Baltijas valstu kolēģiem tiek veikts pētījums, lai izvērtētu ar individuālo aizsardzības līdzekļu (IAL) lietošanu saistīto galvassāpju biežumu, klīnisko raksturu un  ietekmējošos faktorus veselības aprūpes darbinieku vidū Baltijas valstīs (Lietuvā, Latvijā, Igaunijā) Covid-19 pandēmijas laikā. Pētījumu veic Laura Gribuste (Rīgas Stradiņa universitāte), neiroloģijas rezidente Sintija Strautmane (Rīgas Stradiņa universitāte, P.Stradiņa Klīniskā univesitātes slimnīca ), dr. Linda Zvaune (Rīgas Stradiņa universitāte) , asoc. prof. Kristina Ryliškienė (Viļņas universitāte)  un dr. Marks Braschinsky, (Tartu universitāte). Šis pētījums nekādā veidā nenoliedz un nav vērsts pret masku vai citu individuālo aizsarglīdzekļu lietošanu, bet tā mērķis ir noskaidrot to iespējamo saistību ar galvassāpēm. Anketas aizpildīšanai nepieciešamais laiks ir līdz 10 minūtēm.

Anketa ir pieejama ŠEIT.