Aktualitātes › Starptautiskā konferencē “Pacientu drošība pasaulē un Latvijā. Kad spersim nākamo soli?”

27/07/2021

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca aicina šī gada 17. septembrī ieplānot dalību starptautiskā konferencē “Pacientu drošība pasaulē un Latvijā. Kad spersim nākamo soli?”. Tās ietvaros iepazīsim pastāvošo labo praksi pacientu drošības jautājumos un diskutēsim par ārstu kļūdas dekriminalizēšanu jeb kriminālatbildības atcelšanu ārstniecības personām par profesionālajā darbā notikušajām kļūdām, tai skaitā tad, kad nodarīts kaitējums pacientam.

Ārstu kļūdas dekriminalizācija var veicināt atklātību un sistemātiskas pārmaiņas ārstniecībā, tādējādi pārraujot klusēšanas, slēpšanas un vainošanas kultūru un dodot iespēju efektīvi risināt un pilnveidot ar pacientu drošību saistītos jautājumus.

Konferencē varēs dzirdēt Austrālijas, Nīderlandes, Itālijas ekspertu pieredzi par tādiem jautājumiem kā nepieļaujamu ārstniecības kļūdu izmeklēšana, profesionālā atbildība un ārstniecības iestādes kultūras ietekme uz pacientu drošību. Bērnu slimnīcas pārstāvji iepazīstinās ar savu pieredzi jauno tehnoloģisko rīku ieviešanā pacientu drošības gadījumu analīzē un praktisko pieredzi mērķtiecīgu procesu uzlabošanā jaundzimušā drošas aprūpes un radioloģijas jomās. Dalību apstiprinājusi arī Veselības ministrija, Slimību profilakses un kontroles centrs, Veselības inspekcija, Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca, Rīgas Dzemdību nams.

Konferencē aicināti piedalīties slimnīcu un citu ārstniecības iestāžu darbinieki, nevalstisko organizāciju pārstāvji, ārstniecības iestāžu administrācijas darbinieki, politikas veidotāji un citi interesenti.

Detalizēta informācija, konferences programma, reģistrācija un apmaksas iespēja būs pieejama drīzumā. Konferences dalības maksa būs 20 EUR, bet studentiem un rezidentiem – EUR 15.

Pieteikšanās, lai saņemtu ziņu par iespēju reģistrēties, jau pieejama Bērnu slimnīcas mājaslapā:  https://www.bkus.lv/lv/content/pacientu-drosiba-pasaule-un-latvija-kad-spersim-nakamo-soli