Aktualitātes › RSU profesore: Vienlaicīga vakcinācija pret Covid-19 un gripu nerada bažas par drošību

09/11/2021

Vienlaicīga vakcinācija pret Covid-19 un gripu nerada bažas par drošību un imūnās atbildes reakcija tiek nodrošināta pret abu slimību izraisītājiem, liecina septembra nogalē platformā SSRN (Social Science Research Network) publicētais pētījuma t.s. “preprint” raksts* par vakcīnu pret sezonālo gripu un Covid-19 ievadīšanas drošību un imunogenitāti.

Vakcinācija pret Covid-19 visā pasaulē ir novērsusi miljoniem SARS-CoV-2 vīrusa infekcijas un nāves gadījumu. Tomēr Covid-19 pandēmija ir palielinājusi veselības aprūpes sistēmas noslodzi. Šogad gripas sezona Ziemeļu puslodē tiek prognozēta smagāka nekā citus gadus, kas rada draudus vēl vairāk palielināt valstu veselības aprūpes sistēmu noslodzi, tādēļ paralēli vakcinēšanās pret Covid-19 veicināšanai iedzīvotāji aktīvi jāvakcinē arī pret gripu.

Vairāk lasiet Andas Ķīvītes-Urtānes (Ph.D., Mg.sc.sal., Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras asociētā profesore, Sabiedrības veselības institūta direktore) rakstā LSM.LV