Brīvpieejas afišas par rīcību krīzes situācijās

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs sūta sirsnīgus sveicienus Zinību dienā.

Vai zināt, kam ir jābūt 72 stundu somā un cik liela tā varētu būt? Kā sagatavot mājokli gadījumā, kad tiek izsludināta evakuācija? Projekta “Līdzdalības darbnīcas” ietvaros 10. septembrī muzejā katram būs iespējams pilnveidot prasmes un zināšanas, kas noderīgas krīzes situācijās. Šim mērķim tapuši arī komiksu izdevniecības "kuš!" mākslinieku afišas ar Aizsardzības ministrijas izstrādātajām instrukcijām.

Ikviens ir aicināts ielūkoties muzeja mājaslapā šeit un izmantot brīvpieejas afišas, dalīties ar tām gan digitālā, gan drukātā formātā un tādējādi izplatīt zināšanas par rīcību krīzes situācijās. Afišas lieliski kalpos kā sarunas rosinātājs ar jaunākajiem ģimenes locekļiem. Tāpat afišas iederēsies arī uz daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpas ziņojumu dēļa. Aicinu informāciju izsūtīt Jūsu darba vietas partneriem un darbiniekiem.

Ar komiksu valodā veidotajiem “stāstiem” par rīcību krīzes situācijā piedāvājam alternatīvu informēšanas veidu īpaši tām sabiedrības grupām, kas ikdienā mazāk patērē sabiedrisko mediju veidoto saturu un informāciju uzņem ar citu informācijas kanālu starpniecību. Projektu atbalsta “Aktīvo iedzīvotāju fonds” un tas top, mūsu muzejam sadarbojoties ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centru.

Fragments no mākslinieces Elīnas Brasliņas veidotās afišas par ārkārtas gadījumu jeb 72 stundu somas sastāvu: