2020. Starptautiskais māsu un vecmāšu gads

Pasaules Veselības organizācija 2020.gadu ir pasludinājusi par Starptautisko māsu un vecmāšu gadu, lai godinātu māsu un vecmāšu būtisko lomu vispārējās veselības aizsardzības un cilvēku labklājības nodrošināšanā un uzlabošanā.

Visās veselības aprūpes sistēmās māsas kalpo kā tilts starp sabiedrību un veselības aprūpes iestādēm. Latvijas māsas un vecmātes aktīvi darbojas sabiedrības un veselības politikas attīstībā, veselības aprūpes reformēšanā, infekcijas slimību kontrolē, hronisko slimību aprūpē, profilaksē un veselības veicināšanā, kā arī vides veselības veicināšanā, mātes un bērna veselības aprūpē.

Latvijas Māsu asociācija sadarbībā ar partneriem 2020.gadā plāno organizēt plašu aktivitāšu programmu, lai godinātu māsas un vecmātes, kuras ir devušas lielu ieguldījumu cilvēcei, popularizētu māsas profesiju un tās nozīmi sabiedrības labklājības veicināšanā, kā arī veidotu ciešāku saikni ar sabiedrību.

Aicinām iepazīties un piedalīties plānotajos pasākumos, konferencēs, diskusijās, izstādēs un lekcijās. Lai kopīgiem spēkiem mums visiem izdodas 2020. gadu piepildīt ar dzīvesprieku, gaišām domām, patīkamiem darbiem, veselību un veiksmi!

9. Jan
Starptautiskā māsu un vecmāšu gada atklāšana - Preses konference
13. Feb
No 10.00 - 12.00